Op de Sporthogeschool in Eindhoven was er behoefte aan een ruimte waar studenten en medewerkers gericht kunnen trainen om blessures te voorkomen en waar geoefend kan worden in het geven van personal training. Ook de stakeholders van de SHS, zoals diverse sportclubs die binnen het gebouw trainen, zagen de meerwaarde van een dergelijke ruimte.
Fontys wilde pers├ę geen typische klinische fitnessruimte maar een warme en uitnodigende plek. Twee kleedruimten werden aangewezen als nieuwe locatie voor De Fitstop. Omdat deze twee ruimten geheel wit betegeld waren en een systeemplafond hadden, werd gebruik gemaakt van voorzetwanden en een kunststof vloer op rol. Op deze manier werden zo min mogelijk bouwkundige kosten gemaakt en is de ruimte in de toekomst eventueel weer makkelijk terug te wijzigen naar kleedkamer. 
Voor de wanden zijn akoestische materialen gebruikt (vilt en houten latten met akoestische achterwand) zodat het geluid in de ruimte erg aangenaam is. Het systeemplafond is verwijderd en het bouwkundig plafond bleef in het zicht. Spots aan een truss systeem en lampen aan de wand zorgen voor een sfeervolle verlichting. In de dichte deuren van de voormalige kleedkamers is glas aangebracht dat zorgt voor daglicht in de ruimte. De akoestische wandvisual tenslotte zorgt voor een a-typische sfeer in deze sportruimte.