De Juridische Hogeschool is deze zomer verhuisd naar gebouw P3 in Tilburg. Het donkere industriële gebouw met lange gangen en afgesloten lokalen en kamers was niet passend voor het vernieuwende onderwijs dat de JHS hier wilde gaan invoeren. Bossche Studio’s heeft een flink aantal transformaties voorgesteld zoals het verplaatsen van de hoofdentree waardoor je logischer binnenkomt in het gebouw. Ook werd een tussenverdieping verwijderd en de wand uit de collegezaal gehaald waardoor een groot en ruim atrium is ontstaan als ontmoetingsgebied voor studenten en medewerkers. Het toepassen van grote open leergebieden met afsluitbare ruimten zorgen ervoor dat crowds van 100 studenten hier een flexibele leeromgeving hebben. Door het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren is een rustige en warme omgeving gecreëerd waarin de studenten en medewerkers van de JHS zich helemaal thuis voelen. 

Opdrachtgever: Fontys en Avans

Leverancier meubilair: Gispen

Tekeningen: Lex van Elten

Visuals en Signage: McArt

Interieurbeplanting: DeKlerk

Foto’s: Bram Delmee